GOLF

Sanna tvåa i Bråviken

Växjögolfaren Sanna Johansson blev delad tvåa på den skandinaviska golftourens tävling i Bråviken i helgen. Sanna, som vann samma tävling förra året, kom bara två slag efter vinnaren Daniela Holmqvist.

- Det är svårt att gå ut och spela när man har vunnit året innan, man har lite mer press på sig och så vill man ju så gärna vinna, säger Johansson efter sin runda, säger Sanna Johansson till SR Kronoberg.

Sanna var ändå nöjd och det var nog för henne inte heller någon nackdel att det var en amatör som vann. Hon delade andra platsen med Slovakiskan Zusanna Kamazova och de fick vardera 32 000 svenska kronor.

- Inte helt fel eftersom hon som amatör inte får ta emot några pengar, myste Johansson.

Sannas år har annars varit lite upp och ner och därför var andraplatsen välbehövlig för ett annars ganska sargat självförtroende.

- Andraplatsen betyder jättemycket och dessutom tog jag ett rejält skutt uppåt på rankingen, avslutar växjöspelaren som nu inriktar sig på match-SM i Örebro om två veckor.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista