Näringslivsutvecklare Britt-Marie Svensson hoppas att kommunen under hösten kan bestämma vilken av krögarna de ska gå vidare med. Foto: Anna Johansson/SR
Växjö

Fyra vill ha restaurang vid Växjösjön

Fyra lokala intresseanmälningar om att driva restaurang vid Växjösjön har nu kommit in till kommunen när anmälningstiden gått ut. Två av ansökningarna är från kända restauranger i Växjö medan personerna bakom de andra två inte driver någon restaurangverksamhet idag.

Det två kända näringsställena som vill driva restaurang vid Växjösjön är Akropolis och Piazza Teatro. De två anger inte någon särskild inriktning på den tänkta verksamheten vid Växjösjön.

De andra två anmälningarna handlar dels om att skapa ett stek- och grillhus, dels om en restaurang med matutbud från Central- och Sydamerika.

Bakom planerna på ett stek- och grillhus finns två familjer med erfarenhet från företagsledning och restaurangverksamhet.

I ansökan nummer fyra handlar det, förutom om sydamerikansk mat, om att maten ska ekologisk och närproducerad.

Enligt näringslivsutvecklaren Britt-Marie Svensson hoppas man kunna besluta om vilken av de fyra som får uppdraget, någon gång under hösten. Och från kommunens sida är tanken för restaurangen vid Växjösjön klar.

– Vi har tänkt oss en restaurang som kompletterar det befintliga restaurangutbudet i staden. Den ska tillföra något som vi inte har idag, säger Britt-Marie Svensson.

Förutsättningen är då att den intressenten kan hålla vad som lovas i ansökan. Britt-Marie Svensson vill gärna se att en restaurang är på plats vid Växjösjön under slutet av 2010.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".