Ljungby

Motorcykelförare skadad i olycka

En motorcyklist har förts till Ljungby lasarett efter en olycka i Kånna utanför Ljungby vid 19.30-tiden på torsdagskvällen. Mannen körde in i en mur när han försökte åka ifrån en polispatrull.

Den 33-årige mannen ska ha kört i hög fart genom Kånna samhälle. Han ska dessutom inte ha haft någon hjälm på sig. En polispatrull såg mannen och följde efter, men mannen körde ifrån dem. När patrullen kom ikapp hade mannen kört in i en mur. Enligt polisen hade han fått sladd när han försökte väja för en parkerad bil. Mannen fördes till Ljungby lasarett med en bruten arm och sårskador, uppger polisen. 

Den 33-årige mannen är misstänkt för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

Polisen har gjort en anmälan till sin egen internutredningsenhet, eftersom olyckan skett i samband med ett ingripande.

Så sent som för två veckor sedan skedde en liknande olycka. En motorcykelförare skadades allvarligt när han försökte köra ifrån en polispatrull strax söder om Teleborg i Växjö. Även den händelsen har anmälts till polisens internutredare.


Angela Wiese
angela.wiese@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".