Växjö

Växjöföretag ny Pirate Bay leverantör

Fildelningssidan The Pirate Bay har, efter att deras tidigare internetleverantör Black Internet hotats med böter om inte sidan stängdes ner, flyttat till en internetleverantör i Växjö. Men också den nya nätleverantören kan tvingas stänga sajten igen - om man tvingas ta strid med film- och musikbolagen.

Men också den nya nätleverantören kan tvingas stänga sajten igen. Om man tvingas ta strid med film och musikbolagen. 

Det tog mindre än 20 minuter efter att han tagit över driften av The Pirate Bay innan Hollywoodbolagen ringde säger Patrik som driver det aktuella företaget i Växjö.

– Hon tjafsade lite och bad mig kolla vidare om jag vill stänga av direkt eller ta en stämning.

Patrik känner killarna bakom The Pirate Bay. Och när sajten stängdes nyligen efter att den förra leverantören Black Internet riskerade att få böter, var det självklart att ta över som nätleveratör.

– Jag fick en förfrågan och jag tänkte varför inte? Det är inte Pirate Bay jag står i kontakt med, utan det är DCP jag levererar till.

Som i sin tur levererar till The Pirate Bay?

– Ja precis.

Att Patrik och en av hans leveratörer enligt källor till P3 Nyheter hotats med stämning, är inget som film- och musikbolagen vill kommentera i dag.

Om bolagen nu tjänar pengar på det som du hjälper till att levererar känner du att du gör rätt då?

– Ja, jag följer lagarna som finns. De har inte blivit dömda i Högsta domstolen än, så det är inte avgjort om det är olagligt eller lagligt ännu. Till dess kommer jag att leverera.

Skulle bolagen stämma The Pirate Bays nya nätleverantör, Patrik, så kan han tvingas stänga sajten igen.

Kommer du att strida?

– Det beror på möjligheterna. Jag är ett litet bolag så jag har inte resurserna att driva det vidare någon längre bit, men det finns det säkert andra som vill, säger Patrik.

Lars-Peter Hielle
lars-peter.hielle@sr.se