Hockeyallsvenskan

Busstränade Troja redo för serien

Ikväll är det dags för premiären i Hockeyallsvenskan för Troja/Ljungby. Men det är inte bara hockey som laget tränat på inför årets säsong. Laget har också blivit bättre på att - åka buss.

En buss kommer lastad - med Trojaspelare. Jo, så är det faktiskt. Ljungbylaget har tränat på att åka buss under försäsongen eftersom klubben bjöd på oerhört skrala resultaten på bortaplan under 2008/2009.

– Vi har varit på ett långt träningsläger med långa bussresor för att vänja oss. Helt klart ett medvetet val, säger Martin Karlsson, tränare i Troja/Ljungby till SR Kronoberg.

– Jag vet inte hur många hundra mil i buss vi har i kroppen nu, skrattar det kanske viktigaste nyförvärvet i Troja, Niklas Karmhag.

Han kommer att dra ett tungt lass i Troja nu när Ryan Glenn och lagkaptenen under många år, Henrik Jonasson, lämnat klubben.

Troja gick som nykomling till play-off förra säsongen. Och det är också målet med 2009/2010. Men då krävs respekt för det som i idrottssammanhang ofta beskrivs som "det svåra andra året" i en serie.

Då får Troja inte gå i samma "stöddighetsfälla" som många andra lag tidigare gjort, menar tränaren Martin Karlsson.

– Om killarna fortsätter att vara ödmjuka vid sidan om isen och halvkaxiga på isen så ska det gå vägen, avslutar Karlsson.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se