Handboll

"Vi är bättre rustade nu"

På lördag spelar Alstermo premiär i handbollens division 1 mot skövdelaget HK Country på bortaplan. Och för att slippa att återigen åka hiss mellan division 1 och division 2 har föreningen värvat flera rutinerade spelare. En av dem är Peter Allgurin som återvänder efter en sejour bland annat i Växjö HF.

– Ja, det var härligt. Det var precis som vanligt, ett gott gäng och tränaren Tomas Lundberg var också som vanligt, så man känner sig alltid välkommen här ute, säger Peter Allgurin som bestämde sig för att återvända till Alstermo när de kvalade sig upp i ettan igen i våras.

Tränaren Tomas Lundberg har varit ledare för Alstermo sedan 1985. Det är hans rutin tillsammans med erfarna spelare som Allgurin, Jim Sundgren och Johan Svensson som ska hjälpa till att hålla Alstermo kvar i ettan den här gången.

– Nu har vi två spelare på varje position som kan gå in och spela och har stor erfarenhet. Många spelare har erfarenhet från division 1 eller högre. Så jag tror ändå att vi är bättre rustade än vad vi har varit på länge, sammanfattar Tomas Lundberg som på träningarna går klädd i en vit t-shirt med texten: Alstermo åter i ettan 2009/2010.

Men utöver erfarenheten hoppas laget på publikens hjälp för att vinna hemmamatcherna.

– Det är den bästa publiken jag har varit med om. De hejar oavbrutet i 60 minuter, så de är som vår åttonde spelare, säger målvakten Stefan Berg.

Anna Johansson
anna.johansson@sr.se