Alvesta

David satt fast på tåget

Hundratals resenärer satt i lördags fast på ett tåg utanför Alvesta, efter en olycka. David Larsson fanns på tåget och han kände sig inte övergiven av SJ:s personal som lämnade tåget.

Tidigare artikel:

De senaste dagarna har SJ fått hård kritik för att personalen på det olycksdrabbade tåget lämnade passagerarna ensamma i det strömlösa tåget, utan tillgång till vatten eller toaletter.

David Larsson var med på tåget och i ett mejl till SR Kronoberg skriver han att vissa uppgifter som har framkommit i media är överdrivna. Han hänvisar bland annat till den information som gavs och till hur lång tid tåget var tomt på personal.

"Jag bedömer att tåget stod utan personal i cirka en och en halv timme. Samtidigt var ju tåget inte på något sätt övergivet då det vimlade av poliser, brandmän och ambulanspersonal utanför tåget."

Han skriver också:

"De sista cirka en och en halv timmarna fanns ny tågpersonal på tåget, men detta uppmärksammades tyvärr inte av alla passagerare. Då fick vi åter kontinuerlig information."

Andra personer har tidigare vittnat om att informationen till passagerarna var undermålig.

Magnus Andersson på SJ:s pressjour har bekräftat att något gick snett.

– Vi kan bara beklaga. Så här ska det inte fungera. All personal ska givetvis inte bytas ut och vi gör uppföljningar på var det brustit i våra rutiner, sade han till TT.

Anna Johansson
anna.johansson@sr.se