Växjö

Ingen vinst för växjödansare i bugg-VM

Det blev inget nytt guld för växjödansarna Melissa Yman och Joakim Eriksson då bugg-VM avgjordes i Teleborgshallen i lördags.

Men det såg riktigt bra ut i semifinalen som helt plötsligt fick dansas om, då en av domarna saknades.
– Vi gick ju tyvärr inte vidare, säger Melissa Yman.

Men att en domaren inte är på plats i ett VM. Vad säger man om det?
– Skandal faktiskt, det får inte ske liksom, säger Joakim Eriksson.
– Det skulle ju inte hända i något annat sportsammanhang. En fotbollsmatch till exempel börjar ju inte förrän domaren är där. Så jag tycker det är väldigt, väldigt konstigt, säger Yman.

Ni lämnade in en överklagan, men hur reagerade ni på det här?
– Besviken, självklart och jag vet inte riktigt om vi har förstått att det är över. Man har ju laddat för det här väldigt länge, säger Eriksson.
– Vi har tränat hårt nästan varje dag i en månad och man har hållit sig borta från vänner och bekanta och undvikit att gå i affärer bara för att inte bli sjuka till exempel. Så jag är helt tom att det faktiskt är över nu, avslutar Melissa Yman.

Det blev slutligen en 11:e plats för Melissa Yman och Joakim Eriksson i bugg-VM. Vann gjorde uppsalaparet Benjamin Österlund och Angelica Kjällström.

Håkan Eng
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".