Ishockey

Spångberg lämnar Lakers

Uppdaterat kl 16:00

Växjö Lakers andremålvakt Martin Spångberg har med omedelbar verkan lämnat klubben idag. Han får inte sparken, säger klubbens sportchef Henrik Evertsson till SR Kronoberg.

  • Tidigare artikel:

– Vi har tillsammans med Martin kommit fram till att han ska lämna klubben, säger han.

Martin Spångberg blev i gårdagens match mot Sundsvall utbytt efter 17 minuter. Då hade han släppt in fyra mål. Själv säger han så här om att nu hoppa av.

– Mycket har väl att göra med att mina resultat inte har varit tillräckligt bra i Växjö. Jag har inte spelat på den nivån som jag vet att jag kan göra. Så Växjö blir tvungna att agera.

Han berättar också att han hela tiden har känt att han inte riktigt har haft den motivation som han behöver. Och beslutet att hoppa av och ta uppehåll var gemensamt mellan honom och klubben.

– Vi får se om jag återvänder till någon annan klubb så småningom. Men just nu blir det ett break för mig och jag vet inte hur lång tid framöver, säger Spångberg.

– Det finns inga hard feelings mot Växjö på något sätt. Jag kan inte klaga på något utan jag har fått alla förutsättningar för att lyckats. Men tyvärr känner jag att jag inte har kommit upp i den nivån.

Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".