Smittskyddsläkare Arne Runehagen samt vaccinationsansvariga Ingrid Möllstad och Margareta Fedeli är glada över att äntligen få köra igång med vaccinationerna.
Växjö

Vaccinationerna drar igång idag

Idag startar vaccineringen mot svininfluensan i länet. Och under förmiddagen pågick förberedelserna för fullt. Sveriges Radio Kronoberg begav sig till vaccinationscentralen Skogslyckan i Växjö för att följa förberedelser.

– Känslan just nu är att det nog är ganska lugnt. Många är tveksamma på om de ska vaccinera sig eller inte. Men det kan vända från dag till dag, säger Margareta Fedeli som är vaccinationsansvarig.

– Sista veckorna har det ju varit väldigt lugnt, säger smittkyddsläkare Arne Runehagen. Vi hade ju endel smittspridning för någon månad sedan men det konkurrerades ut när det varit så fint höstväder. Men nu när det börjar bli kallare så kommer detta och det har redan satt igång i norrland. Så om någon månad har vi en ordentlig smittspridning här också.

När man kommer in i lokalen där vaccinationerna utförs tar man först en nummerlapp. Därefter ska man fylla i formulär om namn, födelsedatum och om man har några allergier mot ägg och eventuellt kvicksilver.

– Sedan finns det fem stationer här där en person dokumenterar och en sticker. Och så hoppas vi att det kan löpa på, säger Margareta Fedeli.

Hur lång tid tar processen?
– Vi hoppas på ett par minuter. 

Per Brolléus
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".