Landshövding Kristina Alsér tillsammans med Kung Karl XVI Gustav när han besökte Älmhult.
Älmhult

Kungen på besök i Älmhult

Uppdaterad kl 14:34

Idag har Älmhult fint besök. Kungen är där för att lämna över ett pris till företaget Tandvårdshuset. Företaget har belönats med utmärkelsen Svensk kvalitet och vid lunchtid delade Kungen ut priset till företagets VD Anders Elner vid en ceremoni.

Kungen möttes av hurrarop från skolbarn när han och landshövdingen klev ur den blankpolerade, svarta Saab som de anlände i. Första stoppet i Älmhult var på Tandvårdshuset där kungen fick en rundtur på företaget som tilldelats utmärkelsen Svensk kvalitet. Ett pris som delas ut till företag som arbetar på ett bra sätt med just kvalitet. Utdelare är organisationen SIQ med bland annat staten som aktiv part. 

Efter rundturen blev det en kort biltur ut till kunskapscentrum Carl von Linné där själva utmärkelsen delades ut. Kungen själv sade inte så mycket, men lockade publiken till skratt när han skulle överräcka utmärkelsen till Tandsvårdshusets VD Anders Elner.

– Det är en fantastisk belöning för ett långt och hängivet arbete. Så det är fantastiskt roligt att bli uppmärksammad, säger han.

Vad är det ni har gjort som är i världsklass?
– Vi har haft väldigt tydliga mål som har varit väldigt högt ställda och vi har genomfört dem, säger Elner.

Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".