Många har valt att studera vid Linnéuniversitetet. Foto: Ingvar Karmhed/SvD/Scanpix
Växjö

Stort intresse för Linnéuniversitetet

Minst 15 500 har ansökt om att läsa vid Linnéuniversitetet i vår. Det är många fler än antalet som sökte utbildningar på Växjö universitet och Högskolan i Kalmar för ett år sen.

Peter Citron, antagningschef vid Växjö universitet, är glad över att ansökningarna ökat.

– Det är ett nytt universitet och en ny myndighet och det är jättekul att vi gör ett bra resultat, säger han. Det har varit en och annan som varit lite ängslig inför den första antagningen.

Peter Citron kan inte idag ge exakta siffror på hur många som sökt till Linnéuniversitetet i vår. Ansökningar som kommit in på papper är till exempel inte räknade än.

Det totala antalet som sökte till Kalmar och Växjö för ett år sen var 11 800. Bara ansökningarna som kommit in till Linnéuniversitetet på webben uppgår idag till nästan 15 500.

I och för sej är ökningen av antalet ansökningar till universitet och högskolor rekordstor i hela landet, men trots det ser Peter Citron dagens besked som ett tecken på att det nya Linnéuniversitetet har satt sej i medvetandet på allmänheten.

– Vi har ju inte gått obemärkta förbi i alla fall, säger han.

Helena Strömblad
helena.stromblad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".