Nu drar Växjö kommun in på julklapparna. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Växjö

Inga julklappar till anställda

Nu sparar fler och fler in på julklappar och julbord till sina anställda. Landstinget gör det. Och nu gör även Växjö kommun samma sak. Det blir varken julblommor eller julbord till politiker och anställda på förvaltningen för Arbete och välfärd i Växjö.

– Orsaken är att det i en tid med ansträngd ekonomi och stora underskott hade det gett fel signaler, säger Willemo Carlsson (M) som är ordförande i nämnden för arbete och välfärd. Men de anställda blir inte helt lottlösa i år.

Istället kommer alla att bjudas på en festkväll med mat, mingel och medverkan från Wallmans salonger. Pengarna till det tas från friskvårdsprojektet Balans i livet - ett treårigt projekt som ska få de anställda att leva ett sundare liv.

Nu är projektet slut och då bjuds de anställda på mat och underhållning istället för julbord och julblomma. Att bjuda på både och hade dock stuckit lite för mycket i ögonen.

Håkan Erlandsson
hakan.erlandsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".