Blekinge

Stor brand i Olofström

Uppdaterad kl 12:25

Morgonens brand i företagshotellet i Olofström är nu under kontroll. Branden har dock totalförstört många av de företag som har sina lokaler i byggnaden. De 19 företagare som drabbats av branden har nu fått hjälp med tillfälliga lokaler.

Räddningstjänsten försökte stoppa spridningen till den intilliggande vårdcentralen under morgonen. Företagshotellet i Olofström som innehåller ett 50-tal företag.

Larmet kom strax innan klockan tre i natt då boende i närheten upptäckt branden. När räddningstjänsten kom till platsen var det kraftig rökutveckling och lågor slog upp ur byggnaden.

– Vi har försökt isolerad vårdcentralen som ligger intill Företagscenter med hjälp av en skumvägg, säger Ann-Sofie Jakobsson, räddningschef i beredskap.

Elden har varit svårsläckt under natten och det är oklart i vilket skick huset är. Inga människor har kommit till skada och det är ännu oklart vad som kan ha startat branden.

I Företagscenter finns ett 50-tal företag, bland annat Vägverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".