Thomas Eneroth (S). Foto: Gunnar Lundmark / Scanpix
Växjö

Eneroth invald som suppleant

Uppdaterad kl 15:46

Thomas Eneroth som är riksdagsman från Växjö blev under morgonen invald som suppleant i Socialdemokraternas verkställande utskott.

Det var under den pågående socialdemokratiska partikongressen på Älvsjömässan i Stockholm som detta gjordes. Thomas Eneroth är därmed en av sex nya suppleanter i utskottet.

– Man vill ju gärna tro att folk uppmärksammat det man tycker och det man har gjort. Sedan har jag haft flera olika uppdrag inom riksdagen både när det gäller socialförsäkringar, utbildningspolitik och nu även näringspolitik. Och det passar bra att ha den breda erfarenheten med mig in i det verkställande utskottet.

Vad ska du göra nu då?
– Framförallt handlar det nu om att se till att vi vinner valet. Mycket handlar både om det politiska budskapet men också organisatoriska insatser inför valet.

Skulle det här kunna leda till en ministerpost?
– Man spekulerar ju alltid i det här, men jag brukar säga att om det en tid före valet och en tid efter valet. Och just nu är det många saker som ska stämma. Just nu är mitt sikte inställt på att genomföra en väldigt bra valrörelse och se till att vi tar hem valvinsten. Andra frågor får vänta till efter det, säger Eneroth.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista