Handboll

Sjätte raka för Alstermo

Alstermo fortsätter att vinna i div 1-handbollen. I dag vann Uppvidingelaget det som på förhand kallades handbollsslaget om Småland. Matchen mot Cyrus från Jönköping slutade med vinst för Alstermo med 37-29.

– Vi trivs tillsammans och jobbar för varandra. Så förklarar linjespelaren Jonas Holmström den sjätte raka segern för div 1-nykomlingen.

Alstermo fick en kanonstart på matchen och gick upp till en 3-0-ledning på knappt två minuter. Det avståndet höll hemmalaget fram till slutminuterna av den första halvleken. Då tappade Alstermo fokus för en liten stund och Cyrus tilläts reducera flera gånger om. Pausresultatet skrevs därför till 17-16.

Alstermo ryckte ifrån
I början av andra halvlek kom dessutom Cyrus ikapp men vid ställningen 18-18 gjorde Alstermo rycket som avgjorde matchen. Då gick hemmalaget upp till ledning med 25-20.

Även om Cyrus försökte med att punktmarkera de två niometersspelarna Peter Allgurin och Johan Svensson i mitten av den andra halvelen var det istället Alstermo som kunde springa ifrån, mycket tack vare en storspelande Stefan Berg i målet.

Överlägsen seger till slut
På slutet var det bara ett lag på plan och därför vann Alstermo med 37-29.

– Det är en fantastisk känsla att vinna. Det är ett fruktansvärt gött gäng och vi kämpar och sliter för varandra hela matchen trots att det går lite upp och ner, sammanfattar Jonas Holmström.

Men trots sex raka segrar och serieledning vägrar Alstermo att rucka på sin målsättning - att hålla sig kvar i division 1.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista