Älmhult

35 varslas på Ikea i Älmhult

35 personer varslas på Ikea i Älmhult. Neddragningarna gäller på tjänstemannasidan inom distributionsservice. Anledningen är ett minskat flöde inom deras distributionscentraler.

Patrik Elofsson, är vd för Ikea svenska AB.
– Det stämmer att vi har lagt ett varsel på 35 personer inom Ikea svenska AB idag. Det innebär att vi har en övertalighet som vi måste hantera och det är det som vi nu gör genom detta varsel. Och bakgrunden till övertaligheten är egentligen två olika. Det ena är det minskade flödet. Vi har ju haft ett minskat flöde genom våra distributionscentraler för att vi kör mer flöde direkt från leverantör till varuhus. Och det innebär att vi behöver mindre resurser då och det är därför vi har minskat inom lagerproduktionen då under föregående år, säger han.
Har personalen fått reda på detta?
– Ja, vi har kört ut denna informationen under dagen.
Hur reagerade dom?
– Det är ju tungt, ett tufft besked. Inte alls en rolig sak att varken förmedla eller att få. Så jag har full respekt för att det är ett jävligt jobbigt besked att få, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista