Ishockey

Lakers vinst satt hårt inne

Det blev seger för Växjö med 5-4 mot Örebro. Växjö satt i förarsätet matchen igenom, men Örebro flåsade hela tiden i nacken. Örebro försökte hela tiden kämpa sig ikapp i målprotokollet och var nära att kvittera i slutminuterna, men Växjö höll ifrån och kunde vinna.

Gustav Hjalmarsson gav Växjö ledningen efter knappt två minuters spel. Jonas Örebros Almqvist kvitterade sedan i mitten av perioden. Växjö gick ifrån till 3-1 innan pausvilan, efter mål av Robert Rosén och Gustav Hjalmarsson. Örebro var dock i allra högsta grad med i matchen.

Örebros reducering till 2-3 kom efter tre minuter i mittenperioden, med Niklas Lihagen som målskytt. Växjö kopplade sedan greppet igen efter Robert Roséns andra mål för kvällen, som kom till efter en fin framspelning av Davis Lundbohm. Men Örebro kom tillbaka en gång till och det var Jonas Karlsson som reducerade den gången.

Örebro fortsatte att försöka kämpa sig ikapp i målprotokollet, men då gjorde Växjö 5-3 genom Gustav Hjalmarsson. 

Mönstret fortsatte. Örebro knappade in på tvåmålsledningen när Marcus Jonasén tryckte in pucken i mitten av perioden.

Sporten Kronoberg
sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista