Markaryd

Fängelse för grov misshandel

Två och ett halvt års fängelse blev domen mot den 25-årige man som åtalats för att ha kört på och misshandlat en 41-årig man utanför Strömsnäsbruk i mitten av augusti i år.

Den 41-årige mannen har berättat hur han blev uppringd av sin tjej som berättade att hon sett några mystiska personer utanför en antikhandel. Mannen bestämde sig då för att leta reda på männen och körde ut och letade efter dem.

Han hittade dem och på en skogsväg ropade han till dem "kom ut era jävla tjuvjävlar”.

Den Volvo som männen körde startade då och körde på mannen som skadade sitt ben mycket allvarligt. Föraren till bilen steg ur och enligt den påkörde mannen överröstes han med slag av en hammare. Han har berättat att han fick dödsångest och till slut spelade död för att mannen skulle sluta slå.

Den åtalade 25-åringen säger att han skulle besöka antikhandlaren men att antikhandlaren inte var hemma och hur han efter det blev förföljd av en bil. Han svängde in på en skogsväg och när de körde ut igen stod plötsligt mannen mitt i vägen. Han försökte då köra bredvid mannen men körde på honom. Han berättar att han bara gick ur bilen för att kolla hur mannen mådde men att den skadade mannen då högg tag i hans ben och han därför slog mannen i huvudet med en ficklampa.

Historierna går alltså isär men tingsrätten finner att 25-åringen kört på mannen med vilje och sedan misshandlat honom och utöver 2 och ett halvt års fängelse ska han också betala cirka 120 000 kronor i skadestånd till 41-åringen.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista