Maskeradligans ledare student vid universitetet

En 47-årig man som varit den så kallade Maskeradligans ledare är student vid Växjö Universitet. På fredagen häktades han i Stockholms Tingsrätt tillsammans med en kamrat.
47-åringen är misstänkt för bland annat människorov, grovt bedrägeri och urkundsförfalskning. Hur mycket pengar 47-åringen och hans kamrat kommit över vill polisen inte kommentera. När de greps i Stockholm i början av veckan hade de förfalskade polislegitimationer på sig. Och just polisens identitet har 47-åringen använt tidigare. Maskeradligan fick sitt namn för att medlemmarna alltid var utklädda vid sina kupper. I maj 1986 klädde man ut sig till trafikpoliser och stoppade en vädertransportbil i Stocholm. 3,6 miljoner kronor kom de över - vilket då var ett av dom största rånbytena i landet. I oktober samma år greps ligan. 47-åringen frigavs 1996. Men han åkte fast igen några år senare för att bland annat förfalskat polislegitimationer. För ett par månader sedan kom han ut från fängelset. Han har sedan 1998 på korrspondens studerat företags och nationalekonomi på Växjö universitet som ett led i sin rehabilitering.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista