Ishockey

Hett derby mellan Lakers och Troja

Växjö Lakers vann även det andra hockeyderbyt i allsvenskan för säsongen. Troja stod emot bra, men Växjö vann till slut med 3-1. Johan Markusson var en många glada Växjöspelare.

– Det blev som vi trodde, lite grinigt, mycket slit, dålig is och inte så mycket skönspel men det gick ju vägen för vår det och det var ju skönt, säger Johan Markusson.

Det blev en hård och tät derbymatch igår, som Växjö kunde avgjort redan i den första perioden, för Troja drog på sig oerhört många utvisningar. Men Ljungbylaget stod upp enastående, inte minst tack vare Christoffer Bengtsberg i målet.

Troja gjorde 0-1
Troja tog lite överraskande ledningen en bit in i andra perioden med Joakim Netterbladt som målskytt.

Men Växjö replikerade och kvitterade via Daniel Åhsberg och med bara 35 sekunder kvar av perioden gjorde Växjös Steve Saviano 2-1 - ett mål som givetvis sved lite extra för Troja, så nära periodpaus.

Omdiskuterad situation
David Lundbohm gjorde också 3-1 i början på den tredje perioden, men sedan kom det som blev en mycket omdiskuterad situation.

Alexander Johansson i Troja tyckte att de gjorde 3-2, men domaren uppfattade inte att pucken var över linjen.

Sporten Kronoberg
sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".