Markaryd

Kräver stopp för terrängkörning

Sätt stopp fär körningen med jeepar i skogen på fastigheten Snörsjö i Markaryds kommun. Det vill en privatperson som nu vänt sig till länsstyrelsen med sin begäran.

Det är föreningen Markaryds offroadklubb som har undantag från förbudet att köra motorfordon i terrängen och alltså fått köra i Snörsjöterrängen sedan 2002. Det är länsstyrelsen som har beviljat undantaget och som nu åter för frågan på sitt bord.

Enligt anmälaren har skadorna i skogen av terrängkörandet nu blivit för stora, spåren läker mycket långsamt och efter sju års körande är terrängen ordentligt härjad av de tunga fordonen. Djupa spår, oljefilm i diken och vattensamlingar syns på platsen enligt anmälaren, som menar att föreningen har andra platser att köra på.

Länsstyrelsen bör därför vara mer restriktiv i bedömningen och inte medge några fler undantag från förbudet att köra i terrängen i Snörsjö , tycker anmälaren.

Så sent som för en dryg vecka sedan var det terrängkörning på fastigheten med omkring 20 fordon.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".