Frej Växjö har det tungt i Pingisligan just nu. Foto: Anna Johansson/SR
Bordtennis

Ny förlust för Frej Växjö

Frej Växjö åkte på en ny förslust i Pingisligan igår kväll i Teleborgshallen. Spårvägens bordtennisklubb vann med 4-1. Det var Magnus Wahlgren som stod för Frejs enda seger.

– De två senaste matcherna, den mot Söderhamn och den här, är kanske de sämsta matcherna som vi gjort i serien. Samtidigt så kanske vi på papperet inte är ett bättre lag än så här. Det är svårt att hålla när vi har kniven mot strupen och måste vinna de här matcherna. Men, vi får väl hoppas att det kommer en utlänning snart så får vi väl se, då höjer vi ju oss jättemycket, säger Magnus Wahlgren.

Du fick slå en gammal legend, Mikael Appelgren, det måste varit skönt?
Ja, det är ju en match som jag ska vinna i serien. Han är ju visserligen en bra spelare och har ju vunnit en del matcher, men spelar man i denna ligan ska man väl slå honom. Sedan så kanske jag inte är en av dem som tränar mest. Man är ju lite ojämn och det visar jag också, men till slut så vann jag rätt lätt.

Har ni förstärkning på gång?
– Ja, efter jul så ska det komma en kines som ska vara riktigt riktigt bra. Det var ju lite problem, vi hade ju en taiwanes som också var riktigt bra. Men han hade ju strul med sina papper, han hade ju bara turistvisum. Så han var ju bara här och tränade i tre veckor och sedan fick han åka hem för det gick inte att lösa. Det är olyckligt, för jag tror att ungdomarna här behövs. De tränar jättehårt och det vore tråkigt om vi inte kunde vara kvar här, men det ser rätt tufft ut, säger han.

Janne Gunnarsson
sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".