Ingrid Persson är både informationsdirektör och ansvarig utgivare för personaltidningen Bladet. Foto: Landstinget Kronoberg
Landstinget Kronoberg

Informationsdirektören svarar på censurkritiken

Informationsdirektören på Landstinget Kronoberg, Ingrid Persson, nekar till att ha bedrivit censur när hon som ansvarig utgivare plockade bort en satirisk insändare ur personaltidningen Bladet.

Tidigare artikel:

Det var distriktsläkare Bengt Järhult i Ryd som skrev artikeln där han kritiserar landstingets beslut att inte ge de anställda någon julklapp.

Bengt Järhult anser att informationsdirektör Ingrid Persson har bedrivit censur när hon, strax före publicering stoppade artikeln.

– Vår personaltidning måste ge möjlighet för alla sidor att få lämna sina synpunkter och det besked jag fick var att det inte fanns utrymme för det i detta numret, kommenterar Ingrid Persson, som även är ansvarig utgivare för tidningen Bladet.

Varför kunde man inte vänta med bemötandet till nästa nummer?

– Vår personaltidning kommer bara ut fyra gånger per år och då tycker jag att det blir väldigt långt mellan numren.

Efter att artikeln stoppades skickade Bengt Järhult ut den per mejl till alla landstingsanställda. Hur ser då Ingrid Persson på risken att det piskas upp en stämning där folk anser att hon censuerar artiklar?

– Jag ser inte att jag har stoppat artiklar utan jag tycker att det är viktigt att man ska låta alla sidor komma till tals. Det är inget konstigt i det, svarar Ingrid Persson.

Helena Strömblad
helena.stromblad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista