Växjö

Problem på nya universitetet

En ny avdelning på Linnéuniversitetet har redan innan universitetet startat drabbats av arbetsmiljöproblem. Det har fått fackförbundet Saco att begära en arbetsmiljöutredning.

Under hösten har det arbetats intensivt med att slå samman Växjö universitet och Högskolan i Kalmar och inför att det gamla universitetet går i graven och det nya slår upp portarna vid nyår är man klar med hur den centrala organisationen ska organiseras. Åtta avdelningar har skapats, men på en av dem International Office, har det redan innan sammanslagningen blivit problem.

Mizuru Suzuki är ordförande i Saco/Sulf:
- Majoriteten av de anställda arbetar i Växjö men man har fått en chef från Kalmar. Enligt min bedömning var det fel att tillsätta den här chefen för arbetsmiljön här i Växjö har försämrats radikalt. Jag har begärt en arbetsmiljöutredning inför det fusionsarbete som ska utföras, säger Mizuro Suzuki.

Vikarierande rektor Lena Fritzén säger hon förstår att det finns en viss oro bland personalen inför de förändringar man står inför och att man kommer att genomföra en arbetsmiljöutredning så snart julhelgerna är över.

Lena Pettersson
lena.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista