Halkan överraskade igen

Den första halkan ökade trycket på akutmottagningen på Växjö lasarett. Sen snön började falla igår har ett femtontal personer sökt vård för benbrott.

  – Vi hade ett ökat antal patienter med armskador och benbrott som kom till akuten igår och idag på morgonen, säger sjuksköterskan Olaf Hansen på akutmottagningen på Växjö lasarett .

 Igår föll den första snön som alltid överraskar och därför är extra farlig.

  – Det är alltid den första snön som ger en topp av patienter som halkat eller kört omkull med cykeln. Efter några dagar med snö  har folk anpassat sig och satt på sig bättre skor och man cyklar mer försiktigt.

 Växjö kommun satsar från och med år på att så snabbt som möjligt snörröja inte bara bilvägarna  utan också gång- och cykelbanorna.

–Det är klar att det märks. Det är möjligt att vi hade fått in ännu fler skadade om inte cykelbanorna snöröjts.

–Ska man undvika halk- och fallolyckor är det bästa tipset jag kan ge att hålla sig inne tills kommunen har snöröjt, sen är det halkskydd på skorna och dubbdäck på cykeln som gäller, säger Olaf Hansen på akutmottagningen på Växjö lasarett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista