LINNERYD

Bensinstation i nya motgångar

Planerna på en ny affär och bensinstation i Linneryd stöter på nya motgångar. Nu är det Vägverket som inte är nöjda med den placering som sockenråd och kommunledning vill ha, och det på grund av den tilltänkta anslutningsvägen ut till länsväg 122.

Tidigare artikel:

– Det går inte av trafiksäkerhetsskäl att ansluta på ett bra sätt där. Direkt ut på 122:an från den plats man önskar ha butik och mack går inte, för siktförhållandena är inte godtagabara, säger han. Det är både en kurva och ett mindre backkrön. Sen är ju 122:an en ganska så tätt trafikerad väg och då vill vi ju minska antalet påfarter, säger Bosse Svensson på Vägverket.

Efter att Linneryd blivit av med både affär och bensinstation har en lokal arbetsgrupp arbetat med att ta fram den bästa platsen för en ny butik och mack. Och det är just intill länsväg 122 och avtagsvägarna till Hovmantorp respektive den in till samhället. Då hamanar man också i utkanten av naturreservatet Ljuva mon, något som gör det hela mycket svårgenomförbart.

Men det kan finnas en trafikteknisk lösning med den placeringen enligt Bosse Svensson, nämligen om utfarten från den planerade affären och macken i stället för att leda direkt ut på länsvägen i stället mynnar ut på Lindvägen i själva samhället.

– Man kan nog lösa det på det sättet ut vår synvinkel, och jag tror också att ur annonseringsynpunkt skulle det bli bra, för affären och bensinstationen skulle ju synas utifrån 122:an, säger Bosse Svensson.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista