Ishockey

Kvalet börjar för Taif

I kväll börjar allvaret för hockeyklubben Tingsryds AIF - för då börjar spelet om en allsvensk kvalplats. Och i kvällens premiär av den södra Allettan ställs Tingsryd mot Norrköpingslaget Vita hästen.

- Det ska bli kul att det sätter igång igen. Det har ju varit två och en halv eller tre veckor nu som vi mest har tränat och vilat, säger Mikael Tisell, tränare i Tingsryds AIF.

Tingsryds AIF vann höstens spel division 1 överlägset och var det enda laget som tog poäng i alla 27 matcherna. Nu väntar spel i den södra allettan där 7 lag står för motståndet. Men vilka är då de värsta konkurrenterna?

- Det är svårt att säga, det är ju åtta bra lag.

Redan förra året var TAIF uppe och nosade på en kvalplats till allsvenskan, men föll på målsnöret. Och frågan är om laget är bättre rustat nu?

- Vi är ju ett år äldre nu, vi hade ju ett ganska ungt lag, och så har vi kompletterat med en del killar, så det känns som att vi är bättre.

Sammanlagt är det 24 lag som spelar i de tre Allettorna i landet. Och det är fyra kvalserieplatser till allsvenskan som står på spel. Men Mikael Tisell vill inte säga något om TAIF:s chanser att ta en av kvalplatserna.

- Det är viktigt att försöka ta ett steg i taget och det som gäller nu i nästa steg det är att bli bland de fyra bästa i Allettan, säger Mikael Tisell.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista