Lammhult

Möbelriksdagen efterfrågar tågstopp

Nu ska tågen återigen stanna i Lammhult. Det beskedet gavs på Möbelriksdagen i Lammhult idag. Ett hundratal personer från möbelbranschen diskuterade industrins framtid. Bättre tåg och vägförbindelser var en av huvudpunkterna på mötet.

– Det har varit ett stort tryck både från näringslivet och från privatpersoner för ett tågstopp i Lammhult. Från oktober 2011 är det nu tänkt att Krösatåget ska stanna i Lammhult, säger Per-Olof Löfberg från Regionförbundet i Södra Småland.

– Vet vi att tåget både norr och söderifrån åtta gånger om dagen kan stanna i Lammhult är det en stor framgång. Då kan resenärer söderifrån byta i Alvesta och resenärer norrifrån byta i Nässjö och så är man sen ganska snabbt i Lammhult, säger Johan Sjöberg Vd på Möbelriket.

Hämmar dåliga transportmöjligheter näringslivet?
– Det är inte så att infrastruktur generar guld och gröna skogar per automatik men det ju en grundförutsättning med bra infrastruktur för att näringarna ska ha en möjlighet att kunna blomma.

Tomas Lindberg
tomas.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista