Olander in, Bjarnason ut

Målvakten Jens Olander gjorde hemmaplansdebut och kantspelaren Johann Bjarnason sa adjö till publiken när Alstermo visade vilket lag som bestämmer i division 1-handbollen. Hemmalaget körde över Borås med 32-24.

– Vi visar vilken bra bredd vi har och jag tycker att det är det som avgör, säger Alstermos målvakt Jens Olander som gjorde en strålande insats mellan stolparna.

Olander kvalade till Elitserien med Hästö förra säsongen men hade lagt av med handbollen när Alstermo ringde och bad honom att ställa upp i några matcher medan den ordinarie målvakten Stefan Berg rehabiliterar sin skadade ljumske.

Höjer inte målsättningen
Förutom Jens Olander imponerade niometersspelaren Johan Svensson med sina åtta mål och kantspelaren Johann Bjarnason (fyra mål) som gjorde sin sista match och blev hissad av lagkamraterna i en time out när det återstod 40 sekunder av matchen. Nu väntar studier i Berlin för Bjarnason som ersätts av Hampus Tjernqvist. 

Dagens seger över tabellfemman Borås, som liksom Alstermo är nykomling i division 1, innebär att Alstermo ligger kvar i tabelltoppen när 12 av 22 omgångar är spelade. Trots styrkebesked efter styrkebesked vägrar lagets tränare Tomas Lundberg att ändra målsättningen att hänga kvar i ettan, en målsättning som säkert redan är uppnådd även om Alstermo mot förmodan skulle förlora alla återstående matcher.

Aldrig för gammal för att vinna
Den högljudda publiken förväntar sig nog däremot att Alstermo ska fortsätta vinna och efter dagens match när hemmalaget efter 18-18 i början av den andra halvleken lade in en extra växel, finns det inget som tyder på att Alstermo ska börja förlora. Eller som målvakten Jens Olander uttrycker det:

– Man blir aldrig för gammal för att tycka att det är kul att vinna.

Anna Johansson
anna.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".