När Posten Företagscenter läggs ner får kunderna gå till sin livsmedelabutik, blomsterhandel eller bensinmack för att skicka paket. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Sparpaket på Posten

Bara ett år efter nedläggningen av Svensk Kassaservice kommer nästa nedläggning inom Posten. Uppåt 600 jobb berörs när Posten Företagscenter med 337 servicekontor läggs ner. I länet berörs tre serviceställen i Växjö samt företagscentren i Älmhult, Ljungby, Alvesta och Tingsryd.

Enligt Posten är nedläggningen en anpassning till kunderna, som i allt större utsträckning använder internet och de serviceställen som redan finns i butiker, tobaksaffärer och bensinmackar.

Men det håller inte några av kunderna med om.

En av dem är Eva Söderberg, som i sitt dagliga arbete skickar många paket via Postens Företagscentrum på Norra Järnvägsgatan i Växjö.

– Att prata med någon som bryr sig, som hjälper mig när jag har något speciellt problem, eller att en kund behöver få sitt paket tidigt, det kan man inte få hjälp med på en bensinmack, säger hon.

Och även om hon redan idag själv scannar in sina paket hemma vid datorn, och sedan bara lämnar in dem på företagscentret så är hon orolig för hur det kommer att fungera i framtiden.

– Servicen blir sämre överlag på allt, det försvinner redan nu paket med posten, men de kan ju leta reda på det men hur ska det gå sedan?

– Posten kommer ju finnas kvar vad jag förstår, men nej, jag tror det kommer bli problematiskt.

Niklas Skeppar
niklas.skeppar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista