Växjö

Samarbete ska stärka damfotbollen

Öster och Hovshaga gör nu en gemensam satsning för att förbättra damfotbollen i Växjö. Föreningarna slår helt enkelt ihop sina två damsektioner.

– Både Öster och vi har ju suttit och funderat på hur man ska kunna få damfotbollen stark i Växjö med omnejd, säger Hovhagas ordförande Torbjörn Axelsson. Det här bygger på att vår verksamhet och duktiga flickor ska få utvecklingsmöjligheter tillsammans med Öster för att kunna bli bra och duktiga.

Öster får fler spelare att välja mellan, men vad vinner Hovshaga på det här?
– Det är jätteviktigt för vår flickor. Vi är i grunden en breddförening som är till för alla som växer upp och finns på Hovshaga. Vi har många tjejer som spelar fotboll hos oss och när vi har sådan bred verksamhet innebär det att vi också får fram talanger. Nu har vi möjlighet att ge dessa talanger förutsättningar att utvecklas och bli så bra fotbollsspelare som möjligt i Hovshaga AIF.  När de sedan är redo att ta steget för att ta steget ut i elitverksamheten är det naturligt att man landar i Öster.

Det innebär att Hovshaga får behålla spelarna längre, vilket också leder till att det gagnar deras verksamhet.

Några av tjejerna i Hovshaga tränar redan med Öster och det är något som har varit oerhört positivt enligt tränare Torbjörn Axelsson.

– Vårt a-lag åkte ju ur division 3 förra året och det var ju lite deppigt här innan säsongsstarten. Nu gör vi en omstart och vi tränar tillsammans med Östers u-lagstjejer och vi kommer att utveckla det här samarbetet under året. Tjejerna tycker det här är jättepositivt, säger Axelsson.

Håkan Erlandsson
hakan.erlandsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".