Hockeyallsvenskan

Växjö vände länsderbyt mot Troja

Växjö Lakers vann onsdagens prestigefyllda kronobergsderby i Hockeyallsvenskan. Trots att Troja ledde med 2-0 var det Växjö som till slut vann med 4-2, inför nästan 2 400 åskådare i Sunnerbohov.

– I det läge vi var inför matchen var det här jätteskönt, säger Janne Karlsson, tränare i Växjö Lakers samtidigt som Lakers Lakejer sjunger i Sunnerbohov efter matchen.

Växjö Lakers inledde bäst och hade bud på mål redan i början av matchen. Men det var Troja som lite överraskande gjorde matchens första mål.

Hemmalagets Alexander Johansson utnyttjade ett Växjö-misstag i mittzon och serverade Mattias Åkesson som inte gjorde något misstag. 1-0 var ett faktum efter drygt sex minuter.

Troja tog sedan över spelet och gjorde det betydligt svårare för Växjö än i inledningen av matchen.

Mer mål i andra
Men det dröjde till början av den andra periodens start innan Troja på nytt gjorde mål. Daniel Wallin var målskytt för Ljungbylaget efter knappt två minuter in i andra.

Växjö verkade närmast chockat över Trojas andra mål, men repade efterhand mod. Reduceringen kom knappt halvvägs in i matchen. Josh Macnevin dundrade in 2-1 i Sunnerbohov.

– Det var ett krig om varje kvadratcentimenter, säger Janne Karlsson.

Och nu kom Växjö allt närmare även spelmässigt och precis i slutet av den andra perioden gjorde Växjö även 2-2, och det var MacNevin som återigen lät sitt väldiga skott tala.

Psykologiskt mål
Det visade sig att målet i slutet av andra perioden var jobbigt rent psykiskt för Troja som i inledning av tredje släppte in ytterligare en kasse. Daniel Åhsberg gjorde 2-3 redan efter drygt två minuter.

Sedan orkade inte Troja resa sig. Med drygt tre minuter kvar avgjorde Lakers Steve Saviano med ett, för honom, typsikt mål. 4-2 var ett faktum och det hjälpte inte att hemmalaget försökte med sex utespelare i nästan tre minuter på slutet. Växjö vann med 4-2.

– Det sjukt tråkigt. Vi borde gjort fler mål i inledningen men vi tömde oss nog där, avslutar Mattias Persson i Troja.

2352 åskådare såg matchen i Sunnerbohov.

Sporten Kronoberg
sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".