Vi i femman

Torpa vann sista kvartsfinalen

Bortalaget Torpaskolan 5 från Ljungby kommun drog ifrån redan i början av den fjärde och sista kvartsfinalen av Vi i femman och tog hem vinsten mot Sandsbro skola 5C från Växjö. Matchen slutade 18-12 och gästerna jublade av glädje när stegen var avklarad.

Däremot var tävlingen avgjord redan innan det var dags för stegen efter Torpaskolan då ledde med 14 mot Sandsbros 7 poäng. Trots det satsade Torpa högt och lade sig på nivå fyra på stegen. Sandsbro svarade på nivå fem och båda lagen levererade rätt svar; Michael Jackson.

– Det känns jävligt bra, jublade Erik Richter efter vinsten.
– Ja, det känns jättebra, hänge Julia på.

Hejaramsorna var det fart i och de tävlande var på helspänn. Julia Andersson och Erik Richter från Torpaskolan lyckades pricka in rätt svar på många frågor, vilket nu har tagit dem till semifinal 2 som går av stapeln den 4 februari.

Sandsbro skolas André Johannesson och Fanny Ericsson kämpade på men klarade sig inte hela vägen fram. Men en andra chans finns att få genom Revanschen!

Karin Hellzén
karin.hellzen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista