Innebandy

Viktig vinst för Växjö IBK

Växjö Innebandyklubb tog tre oerhört viktiga poäng i kampen om att nå Allsvenskan till hösten. På söndagen besegrades Fagerhult från Habo med 3-1 i Teleborgshallen.

– Så sjukt viktigt med en seger inför uppehållet, säger Växjös tränare Johan Schönbeck efter matchen.

Fagerhult är lite av seriens stora överraskning och mer eller mindre redan klart för nästa års allsvenska (topp 7 i årets division 1-serie).

Och Växjö hade stor respekt för Habo-laget inledningsvis. Därför var inte ledningsmålet orättvist. Efter 4.43 gjorde Fagerhult 0-1 efter att hemmamålvakten Alexander Gaihede tvingats till en sidledsförflyttning.

Trötta och hängiga
Ett håglöst Växjö fick inte igång något spel, men ändå skapades chanser till kvittering. Filip Kjellsson var närmast.

När sedan Eric Ross visades ut blev det spel i numerärt överläge för Fagerhult i slutet av perioden. Och Fagerhult-spelarna signalerade för mål när bollen, enligt motståndarlaget gick i nättacket och ut.

Utvisningen på Roos höjde, på något underligt sätt, Växjö som forcerade i slutminuten. Och fick till en kvittering. Christopher Holmér serverade Tobias Gustafsson som inte missade öppet mål. 1.1 var ett faktum 19.02 in i matchen.

Mer fart
Den andra perioden inledde i ett betydligt högre tempo. Växjö hade de farligaste chanserna, inte minst när man fick spela i numerärt överläge. Filip Kjellsson hade två öppna lägen att ge Växjö ledningen men båda gångerna missade han öppet mål.

Hemmalaget gjorde sen 2-1 - trodde alla. Men målet dömdes bort till coachen Johan Schönbecks stora förtret.

Växjö fortsatte att pressa på, inte minst i ytterligare ett spel 5 mot 4. Men målet uteblev, perioden slutade 0-0.

Det fina försvarsspelet från de båda lagen fortsatte under starten av den tredje perioden. Det krävdes ett solonummer från Växjös Filip Kjellsson för att det skulle bli förändring i målprotokollet.

Kjellsson avgjorde
Filip bröt in från högerforwardsposition och överlistade Fagerhults målvakt med en snygg dragning efter knappt sju minuters spel av tredje periooden.

Fagerhult pressade på för en kvittering i slutminuten, men istället var det Växjös Christopher Holmér som avgjorde med 3-1-målet i öppen kasse.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".