ishockey

Trojas start sänkte Borås

Troja/Ljungby fortsätter imponera på bortaplan. Borås lyckades inte stoppa sina gäster, som vann med klara 4-1. Troja/Ljungby fick en kanonstart och höll sedan ifrån på ett stabilt sätt.

Växjö satte fart från början. Efter en minut kom lagetsledningsmål, inspelat av Daniel Håkansson. Två minuter senare gjorde laget också 2-0 och i mitten av första perioden även 3-0. Efter det vaknade hemmaspelarna till, och arbetade sig in i matchen. De återstående tio minutrarna var Borås, som lyckades reducera genom Mats Hansson i powerplay.

Andra perioden präglades av ryckigt spel med många utvisningar. Det var Troja/Ljungby som utnyttjade det bäst. Visserligen skapade Borås en del i början, men Troja lyckades täppa till försvaret och skapade också en del framåt. Marcus Götz gjorde periodens enda mål när han satte upp 4-1 i nättaket. Innan dess hade båda lagen missat flera powerplaylägen och öppna målburar.

Troja kontrollerade tillställningen i tredje perioden. Borås fick ytterligare några lägen i powerplay, men gästernas defensiv var för tät. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista