1 av 2
En glad Henrik Löfberg berättade om den glada nyheten om att Flysmåland i höst kommer flyga direkt till Lanzarote. Foto: Lena Gustavsson / SR
2 av 2
Snart kan man flyga från Växjö till solen på Lanzarote. Foto: Hasse Holmberg / Scanpix
Växjö

Direktflyg Växjö-Lanzarote

Uppdaterad kl 14:05

Det blir charterresor direkt från Växjö till kanarieön Lanzarote i höst. Det meddelade flygbolaget Flysmåland idag.

– Det finns en stor efterfrågan på charter från de lokala flygplatserna och utbudet är inte lika stort, säger Henrik Löfberg som är Flysmålands VD.

Det blir åtta 1-veckorsresor till Lanzarote från Växjö i höst mellan den 28 oktober och 23 december. Satsningen görs i samarbete med Air Europa och beräknas omsätta runt 10 miljoner kronor. Det blir två ställen på Lanzarote att välja på för kronobergarna och destinationen kan bli permanent, säger Henrik Löfberg.

– Vi kan anta att det blir ett återkommande resmål om det nu visar sig att det är rätt för kronobergarna.

Och han tror att Flysmålands satsning på lokalcharter nu kan få andra aktörer att också börja med det.

– Idag sker ju merparten av charterresorna från storstäderna och vi tror att effekten blir att de stora aktörerna flyttar ut mer lokal charter.

Flysmåland meddelade också idag att det från och med i höst kommer att bli direktcharter till Egypten från Kalmar och Ronneby. Och fler direktcharter från Växjö är också på gång. Vilka är än så länge hemligt, men det blir först till nästa sommar.

– Vi har tre nya destinationer planerade till sommaren 2011. Och visar det sig att det blir en bra satsning så fortsätter vi det spåret, säger Henrik Löfberg.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista