Innebandy

OS-framgång sporrade Växjö IBK

Efter en riktig rivstart vann Växjö IBK den viktiga matchen över Röke IBK på hemmaplan med 6-4. Rivstarten förklarar matchens lirare och tremålsskytt Filip Kjellsson med inspiration från OS-hjältarna Marcus Hellner och Johan Olsson.

– Vår lagkapten (Eric Roos) drog en parallell till OS inför matchen och betonade lagarbetet som skidåkarna gjorde igår. Det var gasen i botten i den första perioden, säger Kjellsson.

Fyra raka mål dundrade Växjö in i den första perioden och Röke var totalt yrvakna ända fram tills dess att domaren blåste igång den andra perioden. Då vaknade bortalaget och när Växjö hade lite otur med flera skott i ribban och stolpen och fick ett mål bortdömt (hög klubba på Karl Strömberg) utnyttjade Röke läget och knappade in.

Livsviktig seger
I den tredje perioden blev det onödigt spännande när ställningen blev 6-4 men Växjö lyckades hålla borta Röke-skotten från mål mycket tack vare bra spel av hemmamålvakten Alexander Gaihede.

Dagens seger var livsviktig för Växjö som balanserar på en tunn linje mellan en sjundeplats som innebär direktplats till den nybildade allsvenskan som startas till hösten och en kvalplats till allsvenskan. Just nu ligger Växjö på åttonde plats eftersom Färjestaden tog tre poäng mot Munka-Ljungby.

Tuff väg till allsvenskan
Bland de lag som fajtas om de sista allsvenska platserna har Växjö det tuffaste spelschemat. Nästa helg möter de Lindås på bortaplan i Göteborg och sedan väntar det FBC Göteborg och Jönköpings IK. Men Filip Kjellsson tror på allsvenskt spel nästa säsong.

– Chanserna är bra. Vi har två mycket svåra bortamatcher men vi har haft ett bättre bortaspel än hemmaspel i år, så det ska bli inspirerande att åka dit och hämta nya poäng, säger han självsäkert.

Växjös mål gjordes av Filip Kjellsson (3), Rickard Fransson, Henrik Telling och Tobias Gustafson.

Anna Johansson
anna.johansson@sr.se