Sportlovet

Rock'n'roll hellre än snö

Idag börjar sportlovet i Kronobergs län och trots det perfekta vintervädret är det många som väljer att hålla sig till inomhusaktiviteter. Just nu pågår bland annat ett Rockkollo i Musikhuset i Växjö.

– Jag har åkt pulka i en månad nu, jag tycker att det är ganska tråkigt, förklarar Matilda som valt att gå på rockkollo istället.

På Musikhuset i Växjö är ett gäng tjejer i full gång med att bilda olika rockband.

– Jag gillar musik och jag tycker det är kul. Så jag ska testa på att spela bas och sjunga, säger Matilda.

Rock'n'roll inomhus
Snön har legat ett bra tag nu, och för dem som har tröttnat på den finns det många saker att göra - som till exempel Mini Girl Power Rock Camp.

Det är ett rockkollo för tjejer som arrangeras av Studiefrämjandet.

– Vi lär tjejer att spela och ta för sig mer inom musikbranchen. Jag tror att det är viktigt att tjejer får vara utan killar, i alla fall till en början. Många känner att man inte räcker till och då är det viktigt att man får vara kreativ i en miljö där man känner sig säker, säger Moa Henriksson som är ledare för kollot som startade i förmiddags.

Lär sig nya instrument
Vid ett bord sitter tvillingarna Ebba och Agnes och äter lunch. De har gett upp pulkaåkning, skridskor och skidor för rock'n'roll.

– Vi tyckte att det här verkade lite roligare, för vi har aldrig varit här. Det verkar kul att spela i ett band för det första, och att spela nya instrument. Jag och Ebba och en kompis hade ett band förut, men inte längre, berättar Agnes.

Malin Ulfhager
malin.ulfhager@sr.se