Kronoberg

Åter dags för det orangea kuvertet

Den här veckan är det smålänningarnas tur att få hem det orangea kuvertet med information om premiepensionen. Men det är inte alltid intresset för att ta del av kuvertets innehåll är så stort.

– Jag är inte så insatt i det så då tittar man lite och så lägger man undan det, säger Fatima Bijoratz. En av alla de som får hem det orangea kuvertet i veckan.

Nytt för i år är att den nyinrättade Pensionmyndigheten som kommer att ha hand om pensionsinformationen framöver. Växjö är en av de åtta städer där myndigheten kommer att finnas.

Katrin Westling Palm är generaldirektör för Pensionsmyndigheten och var på besök på Växjökontoret.

– Nu blir det en myndighet istället för två som har hand om allt som har med pensionen att göra men till en början kommer pensionspararna inte märka så stor skillnad.

Tanken med den nya myndigheten är att kunna ge medborgarna en bättre överblick över sparandet och även skapa bättre möjlighet för prognoser av den framtida pensionen.

Jaqueline Balcer Bednarska

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista