Ishockey

Damlaget hotar lämna Växjö Lakers

Växjö Lakers styrelses beslut att stoppa damlaget från kvalspel till högsta serien fortsätter att röra upp känslor. Nu säger damlagets tränare Per Engstrand att damerna funderar på att lämna Lakers och starta en egen klubb.

– Vi har pratat om att vi kanske måste starta ett eget lag till hösten för att tjejerna ska ha någonstans att spela till nästa säsong. Det beror lite på vad styrelsen har i bakfickan, vad de egentligen vill med det här, säger Per Engstrand.

Turerna kring Växjö Lakers fortsätter efter att styrelsen tog beslut om att stoppa damernas kvalspel. Efter beslutet var besvikelsen stor i damlaget och först talade man om att trotsa styrelsen och spela ändå.

Påtryckningar från styrelsen
Sedan bestämde sig tränaren Per Engstrand för att foga sig - efter påtryckningar säger han.

– Det var mycket, det var att Arenastaden var hotad och att styrelsen skulle avgå och alltihop det här och då kände jag att det fick så stora proportioner när allt vi ville göra var att spela två matcher.

Men frågan har redan fått flera politiker att fundera på det rimliga i att man beviljar klubben kommunala bidrag om drygt 10 miljoner kronor om året. Skarpast har socialdemokraten Gunnar Storbjörk uttalat sig.

Upprörd ordförande
Lakers ordförande Anders Öhman är på semester men reagerar kraftigt mot politikerutspelat och hävdar att Gunnar Storbjörk inte vet vad han talar om. Öhman säger också att han är tveksam till att fortsätta sitt arbete, och tveksam till att det blir någon Arenastad om det, som han säger, " ska va på det här viset". Dessutom hävdar han att Lakers satsar på att göra damhockeyn bättre.

"Hade aldrig hänt ett pojklag"
Men damtränaren Per Engstrand har ända svårt att förstå styrelsen.

– Man har inte sett vilken kvalitet de har trots allt. Att ett lag blir stoppat från att spela klart sin serie hade aldrig hänt om det hade varit ett pojklag, det är jag helt säker på.

Se vad kommunpolitikern Gunnar Storbjörk säger om Växjö Lakers agerande:

Lena Pettersson
Lars-Peter Hielle

nyheter.kronoberg@sr.se