Blekinge

Fullt upp på verkstäder

Flera verkstäder har mer att göra i spåren av snö, modd och halka. Håkan Johansson är verkstadschef på en bilverkstad i Karlskrona och där får man in bilar med allt från repor i lacken till så stora skador att det inte är någon idé att reparera.

– Förra året var det en rätt så grön vinter och sedan dess har vi ökat beläggningen med 60 procent här på skadesidan. Så mycket skiljer det sig, säger Håkan Johansson.

Lång väntetid
Han säger att man har varit tvungen att prioritera och bilar som inte varit körbara har fått gå före bilar med mindre skador.

De som lämnat in sin bil med en liten skada har kunnat få vänta i upp till tre veckor innan det har funnits plats på verkstaden.

Snön gör vägarna smalare
Enligt Håkan Johansson är vinterns vanligaste skador från sidosmällar och han tror att det beror på att snön gjort vägarna smalare.

– Jag hört av de som har kört bilarna att vägarna helt enkelt har varit lite för smala. Då har bilisten inte haft riktig koll på hur långt ut til höger de kan köra och då har de kört ihop. Det har vi haft en hel del bilar som har sett ut på det viset, säger han.

Annelie Lundin
annelie.lundin@sr.se