Ishockey

Hockeyförbundet beklagar kvalstoppet

Tävlingschefen på Svenska ishockeyförbundet Mikael Lundström beklagar Växjö Lakers beslut att inte låta damlaget kvala till högsta serien. Och han förstår damernas besvikelse när beskedet kom.

Tidigare artiklar:

– Jag tycker att det är beklagligt att man inte fullföljer säsongen, säger Mikael Lundström.

Beslutet att inte låta damlaget i Växjö Lakers kvala till högsta serien har fått Växjöpolitiker att ifrågasätta bidrag till laget och damlagets tränare har sagt att laget funderar på att lämna klubben.

Ett brev från Växjö Lakers
Bakgrunden till beslutet ståra att läsa i ett brev på Växjö lakers hemsida - ett brev som också skickats till Svenska ishockeyförbundet. Bland annat hänvisar man till att det behövs en större bredd i den svenska damhockeyn. Och att damlagen innebär stora kostnader för klubbarna i förhållande till den sportsliga nivån.

Mikeal Lundström säger att Svenska ishockeyförbundet inte kan agera. Klubbarna är fria att fatta sina egna beslut men han menar att man snarare bidrar till problemen än löser dem när man drar sig ur på det här sättet.

– Vi vill fortsätta att bygga ut damhockeyn och även få en bättre spets när det gäller vår riksserie, så visst är det ett problem när ett lag drar sig ur.

På lika villkor
Och Mikael Lundström säger att om det här handlar om att man behandlar damlaget annorlunda än ett lag med manliga spelare så är det inte okej.

– Man ska kunna idrotta på lika villkor oavsett om man är flicka eller pojke, konstaterar han.

Lena Pettersson
lena.pettersson@sr.se