Alvesta

Kommunchefens fall

I går kom ju beslutet att kommunchefen i Alvesta, Eric Rydén, får sparken från sitt jobb. Detta bland annat efter att en rad missförhållanden kring honom rullat ut i media. Och Sven Sunesson (C), förste vice ordförande i kommunstyrelsen, medger att den negativa uppmärksamheten kring Eric Rydén är en del i beslutet att köpa ut honom.

- Det är ju en av anledningarna till att det har gått åt det här hållet. Det är klart att det är ett stort arbete framöver att försöka visa upp en bild som kan skapa god PR för Alvesta kommun.

Och PR-mässigt är det uppförsbacke för kommunen redan med den negativa publicitet man fått. Och ingenting tyder på att populariteten för kommunledningen ökat efter att man beslutat att betala kommunchefen Eric Rydén 1,6 miljoner kronor för att inte jobba på kommunen.

Men Sven Sunesson säger att det ändå är bättre att köpa ut Rydén än att ha honom kvar.

- Det här är ju ingenting som någon är glad över, och det är ju någon sorts förlust för både kommunchefen och för oss som leder organisationen. Men vår bedömning är att det hade blivit ett betydligt sämre resultat om kommunchefen hade jobbat kvar i organisationen, säger Sven Sunesson.

Vi har sökt Eric Rydén för en kommentar, men har inte lyckats nå honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista