Växjö Lakers tog ett kliv närmare kvalserien. Foto: Mats Samuelsson
ISHOCKEY

Lakers upp på andra plats

Växjö Lakers tog ytterligare ett steg mot en direktplats till kvalserien till Elitserien. På söndagen vann Växjö över Oskarshamn med 3-0 utan imponera.

- Oerhört viktig seger. Hade vi torskat idag så hade det inte sett bra ut, säger Viktor Fasth, målvakten i Växjö Lakers.

Växjö rivstartade och gjorde 1-0 redan efter knappt tre minuters spel. Ett relativt löst slagskott från Josh MacNevin letade sig in i maskorna bakom förre Växjömålvakten Axel Brage.

Men sen kom hemmadominansen av sig. Oskarshamn tog sig in i matchen även om målen uteblev. Med hjälp av bra spel från Viktor Fasth stod sig 1-0 till Växjö perioden ut.

Mållöst i andra
Den andra perioden blev lik slutet på den första. Växjö hade taget i spelet, men båda lagen skapade chanser. Dock utan att göra mål. Närmast var Steve Saviano som hade ett gyllene läge i slutet av perioden.

Men precis som många trodde efter de två inledande perioderna så tog Växjö över. Och det small tidigt i inledningen av den tredje akten. Redan efter 2.23 gjorde Steve Saviano 2-0.

Åhsberg avgjorde
Och när sedan Daniel Åhsberg gjorde 3-0 efter drygt fem minuter var matchen över för Oskarshamns del.

Växjö kontrollerade tillställningen och kunde samtidigt konstatera att Sundsvall slog AIK med 2-1, vilket gör att Växjö nu är tvåa i serien med tre omågpngar kvar. De tre första lagen går som bekant direkt till kvalserien till Elitserien.

– Vi ska vara ett av de lagen. Sen skiter jag i vilka de andra lagen är, skrattar Fasth till avslutning.

Sporten Kronoberg
sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista