1 av 2
De brutala rånarna fick med sig pengar och lotter från Konsum. Foto: Lena Pettersson/SR Kronoberg
2 av 2
Konsum i Lenhovda har varit stängt stora delar av dagen. Foto: Lena Pettersson/SR Kronoberg
Lenhovda

Anställda lämnades bundna

Det var ett mycket brutalt rån som genomfördes mot Konsumbutiken i Lenhovda igår kväll. Rånarna som hotade personalen med vapen, lämnade dem också bundna och med tejpade munnar.

Och enligt butikschef Lennart Stjärnebring var rånet planerat. Rånarna hade nämligen gömts sig bakom en av diskarna innan personalen stängde.

– Efter stängning, när en av mina anställda kom bort dit, hoppade en man fram och band henne med händerna framför kroppen. Han band också fötterna. Dessutom gick en annan man till min andra anställda och band även hennes händer. Han tog med henne till kassaskåpet och tvingade henne att öppna det. Efteråt tejpade de munnarna på båda kvinnorna, berättar Lennart Stjärnebring.

Rånarna fick med sig en liten summa pengar och några lotter. De lämnade sedan personalen bunden och med tejpade munnar.

Men utanför väntade maken till en av de anställda - rånarna hotade även honom innan de försvann från platsen. Det var sedan maken som gick in i butiken och hittade de två bundna kvinnorna och larmade polisen. Idag var de två som var med om rånet med på ett möte tillsammans med resten av personalen:

– De säger att det känns lite overkligt. Man tror ju aldrig att det ska hända en själv men nu har det hänt och det är ju inte en sak som försvinner med en gång, utan det kommer ju att ta tid naturligtvis, säger Lennart Stjärnebring.

Hur mår du själv idag? 

– Ja, jag är lite omtumlad också det är helt klart. Jag känner ju mycket för personalen och jag tar åt mig en hel del. Men det är svårt att säga vad man skulle kunna ha gjort annorlunda. Vi får hoppas att det bara händer en gång och inte mer.

Sent på tisdagseftermiddagen hade polisen ännu inga spår efter gärningsmännen.

Lena Pettersson
lena.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista