Ring fastighetsägaren eller Eon om vattnet i kranen blir grönt. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Lammhult

Vatten färgas grönt

Sedan flera månader tillbaka läcker det vatten från fjärrvärmesystemet i Lammhult. För att hitta läckan färgar nu Eon vattnet grönt. 

Eon Värme kommer därför att tillsätta grönt färgämne i fjärrvärmevattnet för att på så sätt kunna spåra läckaget på det 7,5 km långa rörsystemet. Om fastighetens värmeväxlare läcker kan varmvattnet i kranen bli grönt, men färgen är helt ofarlig. Färgningen börjar imorgon, torsdag.

- I en felfri värmeväxlare går tappvattnet och det heta fjärrvärmevattnet i separata system. Blir det varma kranvattnet grönt är det ett tecken på att värmeväxlaren läcker och att värmesystemet inte fungerar effektivt.berättar Kent Johansson på Eon Värme.

Boende som får grönt vatten ur varmvattenkranen uppmanas att ta kontakt med sin fastighetsägare, som kontrollerar och lagar eller byter ut sin värmeväxlare. Upptäcker man grönt vatten på stan kontaktar man E.ONs felanmälan på telefon 020-88 00 22.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista