Dyr el i Alvesta. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
alvesta

Dyr el från Alvesta Energi

Kommunalägda Alvesta Energi tillhör de tio dyraste elbolagen landet. Det visar en undersökning som Villaägarföreningen har gjort om hur elbolagens rörliga elpris påverkar kundens elräkning.

Men Alvesta Energi duckar för kritiken.

– Vi har visserligen ett högre rörligt pris, men till skillnad från de flesta andra bolag tipsar vi kunderna att binda elpriset när det är som fördelaktigast, säger Bengt Karlsson på Alvesta Energi.

Bengt Karlsson på Alvesta Energi anser att det är synd att Villaägarförening i sin undersökningen bara undersökt prisnivån på det rörliga elpriset.

Men Villaägarföreningen tycker att det finns skäl att göra undersökningen på det sätt de gjort.

– Generellt sett är det billgiare för konsumenterna att ha rörligt elpris, och det är därför vi jämför just rörliga priser på olika energibolag, säger Joakim Olsson, vice förbundsdirektör på Villaägarföreningen.

Men är det inte så att Alvesta Energis kunder kan tjäna på att binda priset vid rätt tillfälle?

– Det beror helt på under hur lång tid kunden binder sitt elpris och till vilken nivå, säger Joakim Olsson. Så det går inte att säga så. 

Tomas Lindberg
tomas.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista