Utvisningen av Eric Roos i slutsekunderna var väl sträng, tycker tränaren Johan Schönbeck. Foto: Anna Johansson / SR Kronoberg
innebandy

Snöplig förlust för Växjö IBK

Det blev dramatiskt när Växjö Innebandyklubbs herrar igår spelade mot FBC Göteborg, där Göteborg till sist vann med 3-2.

I slutminuten ledde Växjö IBK med 2-1, men sedan hände saker: Matchklockan sattes inte på – trots att spel pågick. Och när det bara återstod tre sekunder åkte Växjö på en utvisning som tränaren Johan Schönbeckg tycker var väldigt sträng.

– Det känns otroligt bittert, framför allt med tanke på hur det gick till, säger han. Vi var så nära att ta den här välbehövliga segern.

I och med att Växjö IBK förlorade mot Göteborg, så kan de ha missat chansen till direktkvalificering till allsvenskan.

– När det gäller fibblet med matchklockan känns det bara sorgligt, säger Johan Schönbeck. Vi uppfattade det som att tiden stod stilla i uppemot 15 sekunder, och sekretariatet ger besked till domaren om tre sekunder. Då luktar det äckligt tycker jag.

Helena Strömblad
helena.stromblad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista