Ekologisk design är det som gäller för utställarna Jenny Nordgren och Petra Lilja. Foto: Alexandra Peterson / SR
lammhult

Grön designfest i Lammhult

Kanske kan ekologisk design sätta Lammhult och Värnamo på kartan. Många intresserade söker sig i helgen till utställningarna som möbel- och designföretag i smålandskommunerna arrangerar.

– Det är ju jättekul med design, vi är inga proffs, men det är kul att titta på. Jannie och Cecilia Hjortstam var några av besökarna som kom för att besöka några av utställningarna i Värnamo.

Det är det så kallade Möbelriket som består av olika möbel- och designföretag i Lammhult och Värnamo och även kommunerna, som ordnar Designers Saturday.

Enligt Eva Törn, turistchef i Värnamo, var det flera hundra besökare på varje visning igår hos de företag och andra ställen som hade öppet.

Dagen är till för att visa upp design för allmänheten och intresserade kan besöka kända företag i Lammhult och Värnamo som sysslar med design på olika sätt.

Fokus låg på grön design och därför var Jenny Nordgren och Petra Lilja från Malmö på plats för att visa upp sina saker. 

De hade med tvål av falafelolja och lampor på fötter av plastklumpar från ett återvinningsföretag i Lanna. De ställde ut på Vandalorum på Smålands Konstarkiv och nu hoppas de på fler samarbeten i trakten.

– Det är en unik plats det här, verkligen. Så många tillverkande företag och mycket folk som kan mycket om design, säger Petra Lilja.

Alexandra Pettersson
alexandra.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".